Welke zwemkleding baby is geschikt voor je kindje?

De vakantie staat voor de deur, of je wil graag naar babyzwemmen met je kindje. Daar hoort natuurlijk een zwemkleding baby bij. Als je dan gaat zwemmen met je baby is het belangrijk dat je de zwemkleding baby hebt die daarbij hoort. Maar waar moet je dan op letten bij het kopen van zwemkleding baby?

Waar ben je van plan te gaan zwemmen met je baby?

Als je van plan bent te gaan zwemmen met je baby, dan is het belangrijk om te weten waar je gaat zwemmen. Ga je naar een zwembad, een strandje of een fijne plas. Of ga je op vakantie de zon achterna?

Als je zwemlessen gaat volgen dan is het niet nodig om een UV-pakje met pijpjes en mouwen en UV bescherming nodig te hebben. Je bent dan binnen aan het zwemmen waar de zon geen bedreiging zal zijn voor je kindje. Ook is het vaak warm in een zwembad waardoor zo een pakje dan ook niet lekker zit. Je kunt hiervoor gewoon een zwembroek, badpak of bikini gebruiken.

Als je naar het strand gaat dan is het wel belangrijk om je kindje beschermende zwemkleding te laten dragen. Zeker als het een hele warme dag is en de zonkracht heel hoog is. Hier moet je goed op letten bij het kopen van zwemkleding baby. UV bescherming is hierbij echt nodig.

Zwemmen met je baby

Het is een ideale oplossing om je baby een UV-pakje aan te trekken. Een babyhuidje is heel erg gevoelig voor zonlicht. Het is ook belangrijk om je baby zo veel mogelijk in de schaduw te houden en goed in te smeren met zonnebrandcrème.

Dit insmeren moet je minimaal een keer in de twee uur doen bij je baby. Ook als je waterproof zonnebrand gebruikt, doe je er verstandig aan iedere keer opnieuw te blijven smeren als je uit het water komt.

Naast het smeren trek je je baby dan de beschermende UV badkleding aan. Hiermee voorkom je dat je kindje zou kunnen verbranden op het moment dat de zonkracht te hoog zou zijn. Tegen het dragen van UV kleding kun je eigenlijk niet op smeren.

Als je van plan bent vaker te gaan zwemmen dan doe je er goed aan geld te investeren in goede badkleding. Het is wel fijn als je een UV-pakje koopt dat dat ook echt doet wat het belooft anders heb je een kat in de zak gekocht. 

Tip: Kloffiesenkoffies.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *