Waar kun je zwemmen met een zeemeermin staart?

Zwemmen met de zeemeermin staart is een hobby van veel mensen tegenwoordig. Het kwam voor het eerst in Nederland via Onda Training (nu Zeemeerminshop). Je kunt het zeemeermin zwemmen op verschillende plekken “doen”. Vandaag willen we het daar eens over hebben met je. Zwemmen met een zeemeermin staart kan leuk zijn op verschillende plaatsen, maar dan is het wel belangrijk dat je weet wat je te wachten staat en of het veilig is. Hieronder beschrijven we alle mogelijkheden één voor één.

Zwemmen met de staart in het zwembad

Het zwembad is de meest voorkomende plaats waar er wordt gezwommen met de zeemeermin staart. In het zwembad worden er zwemlessen georganiseerd, vrij zwemmen met de staart maar op mermaid experiences (uitleg mermaid experience) voor volwassenen die het zeemeermin zwemmen eens uit willen proberen.

Op dit moment wordt het zeemeermin zwemmen al aangeboden op zeker 100 zwembaden in Nederland (ruwe schatting). Er is dus altijd wel een zwembad in de buurt waar jij het zwemmen met de zeemeermin staart kunt proberen. 

Pas goed op met de randen van het zwembad om te voorkomen dat je zeemeermin staart beschadigd. 

Zwemmen met de zeemeermin staart in de zee

Daar waar de zeemeerminnen ook daadwerkelijk vandaan komen; de zee. Zwemmen met de zeemeermin staart in de zee is dan misschien ook wel de droom voor iedere zeemeermin of zeemeerman omdat dit het dichtst bij de werkelijkheid komt. De sprookjes en films waarin zeemeerminnen voorkomen zijn namelijk altijd in de zee, en niet in het zwembad. De zee kan, in verband met de stroming, wel gevaarlijk zijn met het zeemeermin zwemmen. Daarnaast slijt de zeemeermin staart wat sneller op het moment dat je deze gebruikt in de zee. Het zand schuurt namelijk nogal!

Zwemmen met de staart in een meer

Een meer is ook erg leuke plek om het zeemeermin zwemmen in uit te proberen. In een meer kun je namelijk alle kanten op zwemmen zonder dat je last hebt van stroming of van andere gevaarlijke situaties. Enkel de diepte van een meer kan gevaarlijk zijn voor wanneer je kramp krijgt of je ergens in blijft hangen met de zeemeermin staart. Zwem daarom altijd onder begeleiding op het moment dat je besluit te gaan zwemmen met zeemeermin staart in het meer. 

Zwemmen met de zeemeermin staart in een rivier

In theorie kun je met een zeemeermin staart zwemmen in een rivier, echter raden we dit bij voorbaat al af omdat stroming in een rivier in sommige gevallen heel erg sterk is. Het is belangrijk om de volgende regel in acht te houden; als je ergens niet zou zwemmen als mens zijn, zwem daar dan ook niet als zeemeermin of zeemeerman. 

Zwemmen met de staart in een opblaasbaar zwembad

Je kunt met een zeemeermin staart ook in een opblaasbaar zwembad zwemmen, wanneer deze groot genoeg is. Het enige risico is dat je met de staart tegen de randen aankomt omdat het zwembad vaak best wel klein is. Je staart kan dan snel beschadigen. Verder is er geen risico om met de staart te gaan zwemmen in een opblaasbaar zwembad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *