Wat zijn de voordelen van een opzetzwembad?

Als je je tuin of terras helemaal wilt klaarstomen voor de lente en zomer, dan denk je er misschien aan om een zwembad te kopen. Het minder goede nieuws? Een ingebouwd zwembad kost meestal ongelofelijk veel geld en dat maakt de aankoop natuurlijk een stuk moeilijker. Gelukkig bestaan er ook alternatieven, waaronder opzetzwembaden.

Wat is een opzetzwembad en welke voordelen biedt zo’n zwembad? Hieronder lees je er alles over!

Wat is een opzetzwembad?

Een opzetzwembad is een zwembad dat, in tegenstelling tot een ingebouwde variant, gemonteerd en gedemonteerd kan worden. Het bestaat meestal uit een stevig kunststof frame met vanbinnen een soort bedekking die het zwembad waterdicht maakt. Er bestaan heel wat verschillende modellen, maar altijd bieden ze enkele interessante voordelen.

4 voordelen van een opzetzwembad

1. Goedkoper dan een vast zwembad

In de eerste plaats is een opzetzwembad een stuk goedkoper dan een ingebouwd model. Dit heeft verschillende redenen:

  • opzetzwembaden zijn doorgaans kleiner
  • je hoeft geen graafwerken te laten doen
  • je hebt geen professionele hulp nodig voor de opbouw

2. Gemakkelijk op te zetten

Nog een voordeel? Een dergelijk zwembad is ongelofelijk gemakkelijk en snel op te bouwen en je doet het daarbij helemaal zelf. Sommige modellen zijn al in minder dan een halfuur te monteren. Dat betekent dat je geen wekenlang hoeft te wachten voor je in je nieuwe zwembad kunt dobberen…

3. Flexibel en vaak mobiel

Afhankelijk van welk formaat zwembad je kiest, kan je het snel verplaatsen of opbergen. Misschien heb je je zwembad eerst op het terras gezet, maar lijkt een plekje achterin de tuin vervolgens beter?

Het kan ook gebeuren dat de inrichting van je tuin of terras verandert, waardoor je ook je zwembad een nieuwe plaats wilt geven. Met opzetzwembaden kan het allemaal. Daarbij is zo’n zwembad ook eenvoudig te plaatsen op eender welke ondergrond, van zand tot stenen of gras!

4. Verschillende mogelijkheden

Binnen het aanbod van een speciaalzaak vind je tegenwoordig allerlei soorten en vormen opzetzwembaden. Ronde modellen zijn erg populair, maar ga gerust ook voor een rechthoekig of zelfs ovaal zwembad. Daarbij is er heel wat variatie op het vlak van hoogte en materiaalgebruik.

Sommige zwembaden zien er extra chique uit door een houten afwerking, maar je vindt ook eenvoudige opblaasbare zwembaden uit plastic. Wat je voorkeur ook mag zijn, opzetzwembaden bieden in elke situatie een uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *